Voetbaltrainers

Natuurlijk zijn de voetballers die het op het veld moeten laten zien, maar ook voetbaltrainers zijn zonder meer belangrijk binnen en buiten het veld. Er zijn zowel rustige trainers, als excentrieke trainers. Door de jaren heen zijn onder meer trainers als Ernst Happel, Rinus Michels en Sir Bobby Robson trainers van topformaat gebleken, maar ook in het hedendaagse voetbal mogen we nog steeds genieten van de meest uiteenlopende voetbaltrainers.

Natuurlijk moet je dan denken aan José Mourinho, Arséne Wenger en uiteraard ook Sir Alex Ferguson. Deze trainers zijn uiteraard allemaal trainer van absolute topclubs. Daarnaast is ons kleine kikkerlandje ook gezegend met vele trainers van topkwaliteit. Denk hierbij aan de globetrotter Guus Hiddink, Louis van Gaal, Fritz Korbach en ook Johan Cruijff in het verleden. Daarnaast staan Ronald Koeman en Frank de Boer een mooie toekomst in het trainersvak te wachten.

Kortom, het trainersvak is niet gemakkelijk en er dienen altijd karakters voor een spelersgroep te staan. Een trainer die een groep kan aansturen naar grote successen. Gelukkig hebben wij hier in het verleden van mogen genieten, met hopelijk een mooie toekomst in het verschiet.