Chelsea

Een van de vele voetbalclubs uit Londen is Chelsea, de club is opgericht in 1905. In deze jaren (begin 1900) zijn de meeste huidige Engelse top voetbalclubs opgericht. De club werkt tegenwoordig zijn wedstrijden af in het Stamford Bridge stadion dat plaats biedt aan 41.841 toeschouwers. Hoewel Chelsea eigenlijk pas 10 jaar een betekenis speelt in het Engelse voetbal hebben ze al behoorlijk wat prijzen in de wacht gesleept al is dat de laatste jaren erg gestagneerd.

Het tijdperk van Chelsea is begonnen toen Ruud Gullit aangesteld werd als trainer, mede daardoor konden enkele topspelers uit die tijd aangetrokken worden. Iets meer dan 5 jaar later bleek geld ineens geen probleem meer terwijl men voorheen een schuld had van maar liefst 80 miljoen pond! De club werd namelijk overgenomen door de steenrijke Russische oliemagnaat Roman Abramovitsj
Vele topspelers werden aangetrokken en niet veel later kwam de succesvolste trainer aller tijden voor Chelsea namelijk: José Mourinho. Hij bracht de club tot 2 landstitels die achter elkaar werden gewonnen, ook won Chelsea FC de league cup.

De prijzen van Chelsea FC tot het seizoen 2011/2012:

  • Premier League 4x
  • Fa Cup 6x
  • League Cup 4x
  • Europa League 2x