Stadions Nederland

Amsterdam Arena

Het stadion gelegen in Amsterdam is sinds 1996 de thuishaven van AFC Ajax en ook de Amsterdam Admirals speelden hun thuiswedstrijden in de Amsterdam Arena. Het biedt plaats aan 52.960 toeschouwers die allen een zitplaats hebben.

Het stadion opende zijn deuren op 14 augustus 1996 en werd geopend door Koningin Beatrix. Het was een hypermodern stadion dat is ontworpen door architect Rob Schuurman. Het stadion is in het bezit van een grote parkeergarage en een dak wat gesloten kan worden, bestaand uit 2 delen van ieder 520 ton. Opvallend aan de bouw van dit stadion is dat de begroting niet werd overschreden. Het stadion heeft 96 miljoen Euro gekost.

Stadion Feyenoord/De Kuip

Het stadion is gelegen in Rotterdam, de eigenlijke naam is Stadion Feyenoord maar is beter bekend onder de naam De Kuip, De Voetbaltempel en De Tempel aan de Maas. Het stadion werd geopend op 27 maart 1937, echter bestaan er nu plannen om ''De Kuip'' grondig te renoveren of een nieuw stadion te bouwen aan de Maasvlakte. Hedendaags is de kuip voor 85% overdekt en biedt het plaats aan 51.137 toeschouwers. In totaal zijn er 10 Europa Cup finales gespeeld, zo won Feyenoord in 2002 de EUFA Cup in eigen huis.