Bundesliga

Bij onze oosterburen is de Bundesliga de hoogste voetbaldivisie voor betaald voetbalclubs. Elk jaar worden tickets voor plaatsing voor Champions League (Nummer 1 t/m 3) en Europa League (Nummer 4 t/m 6) weggegeven. De nummer 17 en 18 degraderen rechtstreeks, terwijl de nummer 16 in 2 rechtstreekse duels uitmaakt of ze in de Bundesliga mogen blijven. Dit gebeurt dan tegen de nummer 3 van de 2. Bundesliga, de een na hoogste competitie in Duitsland.

Recordhouder qua landstitels is Bayern München en heeft mede hierdoor haar bijnaam 'Der Rekordmeister' gekregen. Der Bundesliga kent echter meer grote clubs die internationaal bekend zijn, denk hierbij aan clubs als Borussia Dortmund, Schalke 04, VFB Stuttgart, Werder Bremen en Hamburger SV. Deze laatste club is altijd actief geweest in de hoogste divisie van Duitsland.

In de Duitse competitie hebben ook meerdere Nederlandse spelers geschitterd en zijn nog steeds vele Hollanders actief. Denk hierbij aan Arjen Robben, Klaas-Jan Huntelaar, Rafael van de Vaart, Jeffrey Bruma en Roel Brouwers.