Liverpool

Een van de clubs in Engeland die de zelfde naam draagt als zijn vestigingsplaats is Liverpool FC. De club is opgericht in het jaar 1892. Vandaag de dag werkt Liverpool zijn wedstrijden af in het legendarische Anfield, hier beleefde Liverpool ook haar glorieuze jaren. Het stadion herbergt nu wekelijks 45.362 toeschouwers en dat is bij lange na niet voldoende om alle fans te een plekje te bieden. Vandaar dat er plannen zijn voor een nieuw stadion namelijk het Stanley Park Stadium dat plaats bied voor 61.000 toeschouwers.

Liverpool was tot enkele jaren geleden de succesvolste club van Engeland, deze status is echter overgenomen door Manchester United. In hun gloriejaren won Liverpool alle denkbare prijzen die er te winnen waren. Het laatste succes dateert van 2005, Liverpool FC stond in de Champions League finale tegenover het Italiaanse AC Milan. Met de rust stond het 3-0 voor AC Milan en leken de kansen op succes voor Liverpool verspeeld, het tegendeel bleek waar te zijn. Op wonderbaarlijke wijze maakte Liverpool FC na rust 3 doelpunten en stond er na 90 minuten opeens 3-3 op het bord. Toen ook in de verlenging niet gescoord werd, kwamen de gevreesde penalty's aan bod. Door een uitblinkende keeper Jerzey Dudek wist Liverpool de penalty reeks winnend af te sluiten en haar 5de Champions League in de wacht te slepen.